A kormány tegyen feljelentést!


A szocialisták gazdaságpolitikai kabinetvezetője azt mondta: az említett részvényeket, befektetési jegyeket áron alul adták el, noha átvételükkor az állam vállalta, hogy a megtakarítások értéke nem csökkenhet. Hozzátette, ha a kormány nem tesz feljelentést, a szocialisták fordulnak az ügyészséghez.

Az MSZP azt is kezdeményezi, hogy a kabinet adjon részletes jelentést arról, a magánpénztári megtakarítások állami kezelésbe vonásával befolyt körülbelül háromezer milliárd forintból mennyit fordítottak folyó kiadásokra, adósságcsökkentésre és nyugdíjcélra.

Arra a kérdésre, hogy miként értékelik a jegybanktörvény módosításának elhalasztását, Szekeres Imre úgy válaszolt: ha az ezt kezdeményező Varga Mihály tárca nélküli miniszter szándéka, hogy a magyar érdekeknek és a nemzetközi szervezeteknek is megfelelő jogszabály szülessen, azt helyeslik, ha viszont az időhúzás, az újabb károkat okoz az ország pénzügyi stabilitásának és gazdaságának, miként százmilliárd forintos veszteséggel járt az is, hogy a kormány magatartása miatt fél éve nem születhetett meg a hitelmegállapodás a Nemzetközi Valutaalappal.