A kormány teljes kudarcot vallott a gazdaság területén

Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a gazdaság alapvető problémájának nevezte, hogy a kormány eddigi intézkedései nyomán elveszett az országgal szembeni bizalom, aminek leglátványosabb mellékhatása a forint árfolyamának gyengesége.

A szocialista politikus azt követelte a kabinettől, hogy hagyjon fel a kormányfő által meghirdetett szabadságharccal, illetve az azzal járó jogszerűtlen törvénykezési gyakorlattal. A volt pénzügyi államtitkár szerint a magyar gazdaság növekedése ma is megközelítené az európai uniós átlagot, amennyiben a Fidesz "nem nyúl ilyen dilettáns módon a gazdasághoz". A kormány intézkedései ezzel szemben azt eredményezik, hogy a gazdaság teljesítménye jövőre recesszióba fordulhat, ami az állam működésének finanszírozását is megnehezítheti - fogalmazott.

Katona Tamás szerint félő, hogy a kormány "kapkodásával és trükközésével" a magánnyugdíjvagyon még megmaradt részét is "eltőzsdézi". Rákérdezett egyebek mellett arra is, hogy "a Rába részvényeit miért kellett megvásárolni 35 százalékkal a piaci ár felett".