Belföld | Kiss Szilárd
2015. január 28. 13:32

A kormány tisztázza, ki Kiss Szilárd!

Az MSZP felszólítja a kormányt, tisztázza, ki Kiss Szilárd. A szocialista párt az Orbán-kormány bizalmi emberének tartja a vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő volt moszkvai mezőgazdasági attasét.

    
Heringes Anita, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Kiss Szilárdnak diplomáciai megbízatása miatt nemzetbiztonsági átvizsgáláson is át kellett esnie.
    
Közel három évig, 2014 végéig volt a Földművelésügyi Minisztérium (FM) munkatársa, még oklevelet is kapott Fazekas Sándor minisztertől - ismertette. Hozzátette: Kiss Szilárd a minisztérium keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztosaként végezte munkáját.
    
Heringes Anita a többi között azt kérdezi még Kiss Szilárdról: milyen szerepet játszott a múltja és Kiss Szilárd maga a moszkvai kapcsolatok kiépítésében. A földművelésügyi tárca mellett a külügyminisztériumot is felszólította a képviselő, hogy haladéktalanul tisztázza, mi volt Kiss Szilárd pontos feladata, ki és milyen keleti gazdasági kapcsolatok kiépítésével bízta meg őt. Átesett-e, mikor és milyen eredménnyel nemzetbiztonsági átvilágításon? - firtatta.
    
Ki és mikor nevezte ki miniszteri biztosnak? A kinevezéséről szóló utasítások melyik Hivatalos Értesítőben jelentek meg? Miért hallgatnak és titkolóznak a kormányzatban Kiss Szilárdról? - sorolta kérdéseit.