A kormány újabb sikere: csökkenő támogatás a vidéknek

A hosszas tárgyalások eredménye nem sikernek, hanem kudarcnak tekinthető, ugyanis míg a kormány pozitív végkifejletről beszél, a valóságban az ötödik legnagyobb vesztesei vagyunk e megállapodásnak.

Ez számokban nagyjából azt jelenti, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament által javasolt több mint 8,5 milliárd euró helyett - köszönhetően a miniszterelnök és a kormány sikeresnek kikiáltott tárgyalásainak - a támogatás összege 7,9 milliárd euróra csökkent.

Mindezek ellenére az MSZP javasolja, hogy az Európai Parlament is hagyja jóvá ezt a február 8-ai megállapodást, méghozzá azért, mert ezt az összeget – a korábbi csúszások miatt - csak 2015-től lehetne felhasználni, és az újabb késlekedés további károkat okozna a magyar vidékfejlesztésben.

„Azt viszont határozottan elutasítjuk, hogy Magyarország miniszterelnöke és a Vidékfejlesztési Minisztérium félrevezesse a magyar gazdákat, a magyar vidéket és azt a látszatot próbálja meg kelteni, mintha ő jobb eredményeket ért volna el, mint ami eredmény korábban született, hiszen ez színtiszta hazugság, ahogyan ezt a brüsszeli számok is igazolják.”- zárta Harangozó Gábor a sajtótájékoztatót.