MTI/mszp.hu | Belföld | szemétszállítás | Közigazgatás
2016. szeptember 18. 12:43

A kormány vállalja át a negyedéves szemétszállítási díjat a lakosságtól!

A kormánynak át kell vállalnia a lakosságtól egy negyedéves szemétszállítási díjat, amiért az általa létrehozott állami cég nem képes időben kiküldeni az előző negyedévi számlákat.
Heringes Anita országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az április elsején létrehozott Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. augusztus végéig nem volt képes kiküldeni az előző negyedéves számlákat a lakosságnak. Mivel lassan már a következő negyedévi számla lenne aktuális, az emberek joggal aggódnak, hogy egy hónapon belül kell majd befizetniük a féléves szemétdíjat.
 
Költekezésben, pénzpazarlásban már jobban teljesít a cég, hiszen havonta mintegy 3,5 millió forintért bérel magának irodát a belvárosban, csaknem 24 millió forint bért fizet ki 58 embernek, ami átlagosan 410 ezer forintos bért jelent, úgy, hogy nem végzik el a dolgukat - tette hozzá a politikus.
 
Mindez tisztességtelen és méltánytalan egy olyan cégtől, amelynek kizárólag a számlák kezelése a dolga, ráadásul monopolhelyzetben van - mondta Heringes Anita.