A kormánynak csak egy "ígéretügyi" miniszterre futotta

Az MSZP szerint zömmel üres kampányígéreteket kaptak a megyei jogú városok a Modern városok programmal, amelynek megvalósítása helyett csak egy "ígéretügyi miniszterre" futotta a kormánynak.
Varga László, a párt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy közel három éve indult a megyei jogú városok fejlesztését célzó program.
    
Hozzátette: a városokkal kötött megállapodások több olyan pontot is tartalmaznak, amelyek egyébként is megvalósulnának, például nemzetközi szerződés alapján, ilyen az M30-as út.
    
A politikus rámutatott arra, hogy több megígért beruházást is visszavontak, illetve elhalasztottak kormányhatározattal. Példaként említette azt, hogy elhalasztották a Békéscsabát az M8-sal összekötő út megépítését, és azt, hogy az M30-as 2019 helyett 2022-re készül el.
    
Varga László azt mondta, a megígért összegek mindössze tíz százalékát juttatták el a városoknak.
    
Három év telt üres kampányígéretekkel és mindössze Kósa Lajos ígéretügyi miniszterségére futotta - összegezte véleményét, és azonnali cselekvésre szólította fel a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert.
    
 

Kapcsolódó párttagok