A kormánynak nem a gyermek az első

Az MSZP szerint a kormánynak nem a gyermek az első, hiszen sajtóhírek szerint több mint két éve visszatartja azt a 30 milliárd forintos támogatást, amelyet az Európai Bizottság hagyott jóvá a legszegényebb családok és gyermekek megsegítésére - mondta Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva közölte: az Európai Bizottság már több mint két éve jóváhagyott egy 30 milliárd forintos programot, amelyből a legszegényebb családokat, valamint kiemelten a nyomorgó gyerekek élelmezését és ruházkodását lehetett volna megsegíteni, azonban a kormány egyetlen élelmiszer- vagy ruhacsomagot sem osztott ki ebből a pénzből, miközben tízezrek nyomorognak, éheznek és fáznak Magyarországon.
    
Úgy fogalmazott: Selmeczi Gabriella fideszes képviselő pénteki sajtótájékoztatóján "azt mondja majd", hogy a kormánynak a gyermek az első, de valójában a kormánynak "az az első, hogy jól megtömjék" például Mészáros Lőrincet, Andy Vajnát, Habony Árpádot, Garancsi Istvánt, Csetényi Csabát, Tiborcz Istvánt.
    
Hozzátette: a 30 milliárdos forrásból a hajléktalan ellátást is lehetett volna támogatni, de a kormány ezt sem tette meg, miközben a civil szervezetek  pénzt és energiát nem kímélve segítenek azokon, akiktől a kabinet elfordítja az arcát. Megjegyezte: pont ezek azok a civil szervezetek, akik ellen "Orbánék a napokban háborút indítottak".
    
Elmondta: az MSZP rendszeresen szervez ételosztásokat és gyűjt adományokat, azonban a legrászorultabbakon elsősorban a kormány tudna segíteni.

NVB: ne legyenek gyávák!

2020-08-21 19:28

Kapcsolódó párttagok