A kormányoldal nem tudta megoldani a devizahitelesek problémáit

Így reagált keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Kormos Kata, a szocialisták szóvivője arra, hogy előzőleg a Fidesz szóvivője - azzal összefüggésben, hogy kedden a devizahitelekkel kapcsolatos felülvizsgálati tárgyalást tartanak a Kúrián - arról beszélt: a Fidesz a devizahitelesek oldalán áll. A Gyurcsány-Bajnai-kormányok miatt ma alig van olyan család, amelyet ne sújtana a devizakölcsönök csapdája - mondta Zsigó Róbert.

Kormos Kata az elhangzottakat kommentálva kiemelte, 2001-ben az első Orbán-kormány volt az, amelyik megnyitotta a devizahitelezés lehetőségét.

"Az elhíresült Szijjártó-Kósa-beszéd" volt az, melyben bedöntötték a forintot, és az euró árfolyamát "azóta sem tudták háromszáz forint alá" szorítani – jelentette ki a szóvivő.

Azt mondta, a korábbi szocialista kormányok biztosították a gazdaság stabilitását, az embereknek volt pénzük, tudták miből fizetni a hiteleiket, ma viszont nincs miből törleszteniük.

A kormányzati intézkedések a gazdagokon segítettek, az ócsai lakópark pedig vicc tárgyát képezi – ismertette álláspontjukat az ellenzéki párt szóvivője, hozzátéve: a legnagyobb devizaadósok, az önkormányzatok helyzetét az adóforintok segítségével konszolidálták, a valóban bajban lévő embereken viszont nem segítettek.