A kormányzati kozmetikai ipar jobban teljesít

Az MSZP alelnöke szerint a kormány ma mindent másként próbál bemutatni, mint amilyen a valóságban. Úgy látja, statisztikai bűvészkedések sokaságával tesznek úgy, mintha több foglalkoztatott lenne. Véleménye szerint azonban a valóságban ma kevesebben dolgoznak, mint a gazdasági világválság előtt, vagy akár a kormányváltás utáni első negyedévben.

Mélyül és szélesedik a szegénység, 1,5 millióan élnek a szegénységi küszöb alatt, fél millióan éheznek. Nem a szegények, hanem a szegénység ellen kellene küzdeni – mondta a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke. Gúr Nándor szerint az "orbáni szolidaritás" ma azt jelenti, hogy az igazságtalan adórendszerrel a tehetőseknek kedveznek, és a rezsicsökkentéssel is csak ők járnak jól.

Úgy véli, a kormánynak lett volna tennivalója, azonban elpocsékolt 3 és fél évet. Hiteltelen és kiszámíthatatlan gazdaságpolitikával elriasztotta a külföldi és hazai befektetőket, akik új munkahelyeket teremthettek volna. Véleménye szerint ezért "a kormánynak mennie kell".

Végezetül elmondta, hogy 2014 tavaszát követően egy olyan kormány fog jönni, amelyik kiszámítható, biztonságot nyújtó, és az emberek döntő többségének érdekében cselekszik. Arra fognak törekedni, hogy minden családban legyen legalább egy ember, aki dolgozni tud, valamint az alacsony jövedelműek keresete se veszítsen vásárlóértékéből.