A közbiztonság növelését és segítőhálózat kiépítését ígéri a fővárosi MSZP

A közbiztonság növelése érdekében egy egységes térfigyelő kamerarendszer, valamint a nyugdíjasoknak és az egyedülálló anyáknak egy segítőhálózat kiépítését ígérte budapesti választási győzelmük esetére Horváth Csaba hétfőn.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője a II. kerületi Pasaréti úton, egy MSZP-s óriásplakát előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy hetven nap van az önkormányzati választásig, kampányuk pedig ezzel a nappal indul.

"Budapestnek ma nincs vezetője, Orbán Viktor kézi vezérli a fővárost, Budapestnek egy olyan főpolgármestere van, aki gyakorlatilag alkalmatlan és kizárólag pártérdekeket érvényesít" - mondta Horváth Csaba, aki idézte az óriásplakát szövegét: Budapest nem az övék.

Horváth Csaba szerint október 12-én Budapest le fogja váltani a Fideszt, le fogja váltani "helytartóját", és saját kezébe veszi sorsának irányítását.

A politikus közölte azt is, hogy délután folytatódnak a baloldali pártok közötti egyeztetések az önkormányzati választásról. Kérdésre válaszolva részleteket nem árult el a tárgyalásokról, azt azonban hangsúlyozta, hogy október 12-én egy főpolgármester-jelöltnek kell lennie. A legesélyesebb jelöltnek kell a budapestiek bizalmát kérnie - fogalmazott.