Belföld, Gazdaság | költségvetés 2013 főváros
2013. február 27. 09:52

A leépülés költségvetését nyújtotta be a városvezetés

Azt mondta, 550 milliárd forintról 330 milliárd forintra csökken a főváros költségvetése, amiből szerinte az látszik, hogy Tarlós István főpolgármester és pártja Orbán Viktor kormányfő érdekeit képviseli a budapestiek akarata helyett. Az ellenzéki politikus szerint mindez a főváros önrendelkezésének felszámolásához vezet, ezért az MSZP név szerinti szavazást kér, hogy kiderüljön, kik járultak hozzá ehhez.

A városvezetés immáron hazugsággal sem tudta elfedni, hogy óriási lyuk tátong a büdzsén, mivel a bevételek nem képesek fedezni a kiadásokat - folytatta Horváth Csaba, hozzátéve, a folyamatosan romló fővárosi szolgáltatások mellett több tízmilliárd forint hiányzik a város költségvetéséből.

Tüttő Kata, a fővárosi MSZP frakcióvezető-helyettese Tarlós István harmadik "hadi költségvetésének" nevezte a közgyűlés szerdai napirendjén szereplő büdzsét. Elmondása szerint a lakosság mindebből csökkenő minőségű közszolgáltatásokat, így romló egészségügyi, oktatási és szociális ellátásokat tapasztalhat majd.