Belföld | rezsiköltség csökkenés áremelkedés
2013. február 01. 12:18

A legnagyobb keresetűek járnak jól a rezsicsökkentéssel

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján az évszázad átverésének nevezte a rezsicsökkentést, mondván azzal azok takaríthatnak meg több tízezer forintot havonta, akik már az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével is több százezer forintot nyertek.

A rezsicsökkentés költsége nagyjából 100-120 milliárd forint, ennek kétharmadát azonban a leggazdagabb húsz százalék veszi igénybe - jelentette ki. Az MSZP-s politikus arra szólította fel Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét és Selmeczi Gabriellát, a kormánypárt szóvivőjét, mutassák be, hogy ők mennyi pénzt spórolnak meg a rezsicsökkentéssel.

Kitért arra is, hogy az intézkedés nem segít annak a 300 ezer családnak, amelynél lekapcsolták vagy korlátozták a gázszolgáltatást, azoknak, akik már több hónapnyi díjjal tartoznak a szolgáltatónak, és azoknak sem, akik fával fűtenek. Eközben - fűzte hozzá - csak az élelmiszerárak emelkedése több ezer forint többletkiadást jelent a legszegényebb családoknak.

Bangóné Borbély Ildikó arra is reagált, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtökön azt mondta, 2014 nyarára az áram és a gáz árának legalább 30 százalékkal kell csökkennie. Arra kérte a fideszes politikust, "fejezze be a poénkodást", ne akarja becsapni a magyar családokat. Hozzátette: a Fidesz ennyi erővel azt is ígérhetné, hogy két részletben megszünteti a rezsifizetés kötelezettségét.