Belföld, Gazdaság | trafikmutyi Kövér László
2013. május 06. 17:22

A letiltott interpelláció margójára

Szerinte abban egyetlen olyan kifejezés sem szerepel, amelyet kormánypárti politikus ne használt volna már az ülésteremben, így a házelnök döntése példátlan és elfogadhatatlan.

Szanyi Tibor a trafikpályázatokkal kapcsolatos kérdést Németh Lászlóné fejlesztési miniszternek címezte volna. Úgy fogalmazott: a trafikokat a Fidesz "haverjai és csókosai" kapták meg üzemeltetésre.

"A maffiakormánynak mit sem számít, hogy több tízezer benzinkutastól, élelmiszerboltostól, újságostól és trafikostól vette el a megélhetést" - jelentette ki, megjegyezve: az árusítóhelyek számának csökkentésével és az árrés felemelésével az eddigi haszon ötven-hatvanszorosára számíthatnak a trafiküzemeltetők, akik alkalmazottakat, strómanokat "válogathatnak a frissen kisemmizett nyomorultak közül".

"Nem sül le a bőr a képükről?" - tette fel a kérdést Szanyi Tibor, aki egy Mutyifilter feliratú, narancssárga cigarettás dobozt mintázó kartonlapot is felemelt volna az ülésteremben.

A szocialista politikus példátlannak és elfogadhatatlannak nevezte Kövér László döntését, mondván, a házelnök egy képviselő kérdezési jogát korlátozta.