nővédelem gyereknevelés EU-elnökség
2011. február 12. 09:19

A magyar EU-elnökség hátat fordított a nők védelmének

Gurmai Zita szocialista EP-képviselő, az MSZP nőtagozatának elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bízik a magyar elnökség sikerében, amihez azonban szerinte "mindenkire szükség van".

A brüsszeli képviselő merész vállalkozásnak nevezte az új magyar alkotmány kidolgozását, miközben az EU-elnökség teendőit kell ellátni, ám - jelezte - még mindig lát időt arra, hogy sikerül teljes konszenzust kialakítani a következő alaptörvényről. Gurmai Zita az abortuszra vonatkozó kérdésre válaszolva aláhúzta: "minden egyes gyermekélet rendkívüli módon fontos, de meggyőződésként vallom, hogy a megelőzésre kell koncentrálnunk".

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Miguel Angel Martínez, az Európai Parlament spanyol alelnöke egyebek mellett arról szólt, hogy a magyar EU-elnökség nemcsak a kormány, hanem valamennyi magyar állampolgár ügye. Kiemelte: Mesterházy Attilával, az MSZP elnökével folytatott tárgyalása alatt meggyőződött arról, hogy a magyar ellenzék mindent megtesz a magyar elnökség sikeressé tétele érdekében.