A magyar fiatalok legnagyobb ellensége Orbán Viktor

Orbán Viktor valószínűleg összekeverte a magyar fiatalságot a saját vejével, amikor Tusnádfürdőn azt mondta: „ha egy közép-európai fiatal rendesen dolgozik, ha tiszteli a hagyományokat és a szüleit, akkor ma jobban fog élni, mint a szülei.” Ám a magyar fiatalság nem egyenlő Orbán rokonságával. Ma egy magyar pályakezdő jószerivel csak akkor tud boldogulni, ha hozzátartozója valamelyik fideszes politikusnak, vagy ha kiballag a Keleti pályaudvarra, felszáll egy vonatra, néhány határral később leszáll és dolgozni kezd.

A magyar fiatalok legnagyobb ellensége ma Orbán Viktor, aki épp azt vette el tőlük, amiről Tusnádfürdőn azt hazudta, hogy van: a jobb élet lehetőségét. Orbán Viktor miatt menekülnek százezrével a magyar fiatalok külföldre.
 
Orbán azonban mindezt láthatóan nem bánja, mivel a magyar kormányfő ki akarja vezetni Magyarországot Európából. Ennek egyik eleme az, hogy szándékosan elüldözi tanult és nyelveket beszélő ellenzékét, s szinte lehetetlenné teszi, hogy külföldről szavazzanak. Orbán tervének másik eleme pedig az október 2-i népszavazás, amely hazánk EU-ból való kilépését készíti elő.
 
Az MSZP szerint Magyarország helye Európában van, ezért nem vagyunk hajlandóak asszisztálni az Unióból való kilépés tervéhez. Mi azt mondjuk, október 2-ika a Szabad Európa Napja: ezen a napon aki Európában akar maradni, az otthon marad.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja