mszp.hu | mentőszolgálat | Egészségügy
2018. február 02. 15:11

A mentősöket ki menti meg?

Egy új porszívót és némi takarítószert vitt Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke és Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő az OMSZ Budai Mentőállomására.
Őrsi Gergely a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, elvárják a kormánytól, hogy intézkedjen, és oldja meg, hogy a mentősök méltó körülmények között dolgozhassanak, és ne nekik kelljen garázsukat tisztán tartani.
 
A politikus emlékeztetett: a sajtóban megjelent információk szerint a budai mentőállomáson egy-egy szolgálati nap után a mentősöknek megfelelő eszközök nélkül, saját maguknak kell a mentőállomásuk garázsát tisztán tartani, takarítani.
 
Mint mondta, a legfelháborítóbb, hogy miután életeket mentenek, még felmerül, hogy gondoskodjanak ők a karbantartásról és a takarításról.
 
Kormányra kerülése esetén az MSZP vállalja, hogy a mentősöknek nem kell ilyen munkát végezniük, hiszen ez 2018 Magyarországán alapkövetelmény - fogalmazott.
 
Bangóné Borbély Ildikó azt mondta: a Fidesz folytatja az egészségügy, az oktatási rendszer és a szociális rendszer lezüllesztését. Követelte, hogy az Orbán-kormány számolja fel az embertelenség minisztériumát és zavarja el az embertelenség miniszterét, Balog Zoltánt.
 
Nem lehet úgy életeket menteni, hogy közben nem kapnak a mentősök lehetőséget arra, hogy munka után kipihenhessék magukat – tette hozzá.