A miniszterelnök mellébeszél

A miniszterelnök mellébeszél – mondta sajtótájékoztatóján Tóbiás József, aki szerint Orbán Viktor több kérdésben sem mondott igazat pénteki rádióinterjújában.

Pártunk elnök-frakcióvezetője cáfolta a miniszterelnöknek azt az állítását, hogy az oktatás jó irányba halad. 2010-ben, a Fidesz kormányzása előtti utolsó évben a közoktatásra még 700 milliárd forint jutott, ma pedig 200 milliárd forint hiányzik a közoktatásból.

Közel 500 tanintézmény – vagy 30 ezer pedagógus, diák és szülő – üzente meg Orbánéknak, hogy valódi, mélyreható változásokra van szükség. Az elnök-frakcióvezető sürgette, hogy a kormány valóban tárgyaljon az oktatás szereplőivel, és ne a rádióból üzengessen nekik. A megbeszélések alapja az a 25 pontos javaslat legyen, amit a tanárok a szülőkkel és a diákokkal közösen megfogalmaztak – mondta Tóbiás József, hozzátéve, hogy valódi változást és valódi fizetésemelést követelünk az oktatásban is.

A pártelnök azért is bírálta a kormányt, mert az sajátjának tekinti a közpénzt. Az MSZP kezdeményezésére már bírósági döntés is született arról, hogy Matolcsy Györgynek be kell számolni arról, mire költötte a saját vagyonaként kezelt 260 milliárd forint közpénzt. Tóbiás József nyaralót, festményeket, zongorát és a jegybankelnök saját oktatási rendszerét sorolta, hangsúlyozva, hogy mindezt nem saját pénzből, hanem a közvagyonból intézte Matolcsy.

A hírek szerint Matolcsy György a miniszterelnök engedélye nélkül éppen most készül magánrendőrséget létrehozni – figyelmeztetett a politikus, jelezve, hogy amennyiben így van, akkor a jegybankelnök elszabadult. Ez a fölöslegesen elköltött óriási mennyiségű pénz a költségvetésbe kerülve elég lett volna az egészségügyi és az oktatási feladatok egy jó részére.

Unalmas, hogy a miniszterelnök az ellenzék gyalázásával és megbélyegzésével foglalkozik – zárta sajtótájékoztatóját a pártelnök-frakcióvezető, határozottan visszautasítva Orbán Viktor szavait. A Magyar Szocialista Párt megalakulása óta elkötelezett a magyar emberek gyarapodása, biztonsága és európaisága mellett. Tóbiás József felszólította a miniszterelnököt, hogy fejezze be a baloldalról szóló hazudozást, és kommunikációs trükkök helyett folytasson végre valódi, felelős kormányzást.

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok