A minisztérium vezetése alkalmatlan a minisztérium vezetésére

Maffiaműködés az agrárgazdaságban: elveszik, tönkreteszik, passzolják a haveroknak.

Megbukott a kormány földügyi elképzelése, hogy meglévő kapacitásokat tönkretesz – mondta a „mezőhegyesi törvénnyel” kapcsolatban Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese, aki kijelentette: nem lehet úgy átalakítani a mezőgazdaságot, hogy ne legyen belőle óriási vagyonvesztés. Mivel a törvény úgy rendezné vissza az állapotokat, hogy nem csak a földet, hanem a termelést is visszahelyezné állami keretek közé, egyszerű többséggel ír felül kétharmados törvényt.

Az MSZP ezért a törvény vitájában nem szándékozik részt venni – jelezte a politikus, és a teljes magyar mezőgazdaság néhány éven belüli tönkremenetelét jósolta arra az esetre, ha a földügyi szabályozást a mezőhegyesi esetből okulva nem változtatják meg. Ezért a szocialisták a földtörvényben követelnek változásokat.

A hét parlamenti eseményei ékesen bizonyítják, hogy a minisztérium vezetése tökéletesen alkalmatlan a minisztérium vezetésére, hiszen az erre a hétre benyújtott négy agrártárgyú törvényből hármat egyéni képviselők jegyeznek – mondta Harangozó Gábor országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy ezek ráadásul arról szólnak, hogy a korábban elfogadott törvények működésképtelenek, így a földtörvény és a mezőgazdaságot működtető törvények jelentős része sem tudja ellátni feladatát.

A képviselő rámutatott, hogy egy olyan törvény van, amit a minisztérium nyújtott be, a mezőhegyesi ménesbirtokra vonatkozó, ami alkotmányellenes és legszebb modellje a maffiaműködésnek: volt egy tevékenység, amely fontos állami értéket őrzött – ezt valakitől elvették, majd rájöttek, hogy nem volt jó a megoldás, ezért visszaállamosították a földet és odaadják a haveroknak.

Ezek a legrosszabb maffiakörülmények, egy minisztériumnak nem így kellene működnie – jelentette ki Harangozó Gábor, hozzátéve, hogy ebben a bohóckodásban az MSZP nem kíván részt venni. Megerősítette Gőgös Zoltán korábbi kijelentését, hogy a ménesbirtok megmenekülésének és az ottani 500 munkahely megmaradásának örülnek, de ezeket eleve nem kellett volna tönkretenni.

Fazekas Sándornak semmi keresnivalója a minisztérium élén, bármihez nyúl, ott rombolás és visszaélés lesz – mutatott rá a politikus.

***

A hétvégén történt támadással kapcsolatban – amelynek áldozata egy népszavazási aláírásokat gyűjtő aktivista volt – Gőgös Zoltán úgy vélte, hamarosan kiderül, hogy szervezett vagy magánakció volt. A Fekete Keddre utalva megjegyezte, hogy volt már példa arra, hogy a Fidesz erőszakkal akart megakadályozni egy népszavazási kezdeményezést, és felszólította a Fideszt, hogy fogja vissza a verőlegényeit.

Kapcsolódó párttagok