Belföld | közszolgálati média MTVA
2015. március 14. 14:56

A műsorstruktúra átalakítása miatt tiltakozott az MSZP az MTVA székháza előtt

A közszolgálati televízió műsorstruktúrájának átalakítása miatt tiltakozott a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke szombaton a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti székháza előtt szombaton.

Magyarország nem hazugságot és hírhamisítást vár el a közmédiától - hangoztatta Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatóján.
    
Elmondta: 167 év után ismét fájóan aktuális Magyarországon az 1848. március 15-én leírt 12 pontból az első, amely a sajtószabadságról szól.
    
A politikus szavai szerint a magyar állam által fenntartott közszolgálati média központjában hivatalosan a magyar nyilvánosság objektív köztájékoztatásáért felelős embereknek kellene dolgozniuk. Rámutatott: a közmédia munkatársait a magyar emberek munkája és adóforintjai tartják el, akárcsak az országgyűlési képviselőket vagy a kormány vezetőit, éppen ezért Magyarország ezektől az emberektől nem hazugságot, "nem a kormány és egy párt propagandagépezetét várja el".
    
Szavai szerint ugyanakkor az épületben hónapok óta folynak az előkészületek egy minden korábbinál nagyobb fideszes propagandagépezet beindítására. Egy ország nézi végig, ahogy a kormány politikusai és a Fidesz vállalkozói nyíltan háborúznak egymással, "ennek következménye lesz az, amit holnaptól itt elindulni látunk" - mondta.
    
Kunhalmi Ágnes azt mondta, egyszer mindenkinek döntenie kell arról, hogy mások szolgájaként tekint önmagára, vagy önálló emberként; eszköz akar lenni, akit használnak, vagy azért akar kiállni, ami számára fontos. Magyarország jövőjét nem lehet pusztán alattvalókra és szolgákra építeni - szögezte le.
    
A politikus szerint a jelenlegi hatalom és a Fidesz nem becsüli meg a függetlenséget, a független sajtót, valamint a független újságírókat, sőt el akarja azt nyomni, hogy "még nyerjen magának néhány évet a kormányzásban". Úgy vélte, a mai közmédiát fenntartóknak és az állam képviselőinek nincs elképzelésük arról, hogy milyen ország legyen Magyarország, azon túl, hogy ők akarják vezetni.
    
Nincs az a propagandagépezet, amelyik beindítaná az ország növekedését, csökkentené a szegénységet, és el tudná nyomni az emberek vágyát, hogy Nyugat-Európához és a modern világhoz tartozzanak - figyelmeztetett Kunhalmi Ágnes.
    
Leszögezte: a közmédia teljes elfoglalása "kapálózás", és minél inkább kapálózik a Fidesz, "annál mélyebbre fogja őket rántani".
    
Kérdésre válaszolva azt mondta, sajnálja, hogy a jövőben a közmédia nem közvetíti a parlamenti üléseket, ugyanis ez lenne az egyik legfontosabb feladata.
    
A sajtótájékoztató alatt a párt aktivistái egy "167 éve is igaz volt, ma is igaz: 1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését. Gondoljátok végig minden nap!" feliratú transzparenst tartottak a politikus háta mögött.