A nap kérdése sorozatot indít az MSZP-párbeszéd

A nap kérdése címmel sorozatot indít az MSZP és a Párbeszéd. A két ellenzéki párt ki akarja provokálni, hogy legyen miniszterelnök-jelölti vita, a következő napokban pedig azokat a kérdéseket teszik fel, amelyeknek ezen a vitán szerintük el kellene hangozniuk.
Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón felidézte, Orbán Viktor "megüzente" a magyar választópolgároknak, hogy nem kíván vitázni, szerinte ugyanis a viták ideje lejárt.
    
Azoknak a politikusoknak járt le az ideje, akik hazugságokkal, megfélemlítéssel akarnak választást nyerni - jelentette ki.
    
Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint aki demokrata, az nem fél, főleg nem a vitától. Orbán Viktornak színt kell vallania, demokrata-e még egyáltalán és hiszi-e azt, amit mond. Ha hinne az igazában, akkor kiállna mellette. Valószínűleg ő is pontosan tudja, minden szava hazugság - hangoztatta.
    
Hozzátette: nem törődnek bele, hogy Orbán Viktor "meghunyászkodott", minden erővel azon lesznek, hogy kiprovokálják, legyen miniszterelnök-jelölti vita.
    
Karácsony Gergely azt mondta, a nap kérdése sorozatban azokat a kérdéseket teszik fel, amelyet minden magyar állampolgár feltenne a magyar miniszterelnöknek, a kérdések olyanok lesznek, amelyekre a kormányfőnek válaszolnia kellene a miniszterelnök-jelölti vitában.
    
Ismertette a sorozat első kérdését: miért nem vitázik Orbán Viktor?
    
A kérdéseket a Facebookon ő és politikustársai ismertetik majd és arra kérik a támogatóikat, hogy tegyék fel azokat a fideszeseknek.