A nép azt akarja, hogy ne szavazzák meg a költségvetést

Belülről bomlik a Fidesz és a KDNP által az elmúlt öt évben létrehozott rendszer – mondta Tóbiás József hétfőn az Országgyűlésben.

A pártelnök-frakcióvezető szerint a kormányzás elszigetelődik a valóságtól, pedig a 2015-re előrejelzett intenzív kommunikáció helyett intenzív kormányzásra van szükség. Felszólította a miniszterelnököt, hogy fejezze be a médiahadjáratot, és foglalkozzon a kormányzással.

Tóbiás szerint a költségvetés elvtelen és nélkülözi a szociális érzékenységet, ezért a keresztény-konzervatív kormány figyelmébe ajánlotta a keresztényi értékrendet. Számomra a szociális érzékenység és a keresztényi értékrend egy és ugyanaz – mondta, hozzátéve, hogy számos jóérzésű fideszes és kereszténydemokrata politikus – képviselők és polgármesterek egyaránt – nemtetszésüket fejezték ki a szabadság korlátozásával és a további sarcokkal kapcsolatban.

A pártelnök úgy fogalmazott: számomra a szociális érzékenység és a keresztény értékrend egy és ugyanaz. Ezt azért mondom, mert tudom és érzem, hogy sok jóérzésű Fideszes és KDNP-s képviselőnek fog  megremegni a keze, mikor rá fog nyomni az igenre.

A nép azt akarja, hogy ne szavazzák meg a költségvetést – mondta Tóbiás József, figyelmeztetve, hogy emberek tömegei várják, hogy a remény, a biztonság és az esély visszatérjen a hétköznapjaikba.