mszp.hu | Balog Zoltán NER oktatás | Oktatás
2017. november 22. 15:37

A NER oktatási rendszerének egészével állunk szemben

Az elmúlt hét év legrosszabb hangulatú meghallgatása volt – jelentette ki Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke Hiller Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével közös sajtótájékoztatóján, melyet Balog Zoltán meghallgatása után tartottak.
A miniszter lekezelően, arrogánsan válaszolt gyakorlatilag minden ellenzéki kérdésre, ami nem meglepő, mert az oktatás elmúlt hét évét nehezen lehet védeni Kunhalmi Ágnes szerint.
 
Az oktatás súlyos nehézségei között említette a nagyon komoly pedagógushiányt, a funkcionális analfabéták számának növekedését, az egyre gyakoribb iskolaelhagyást.
 
Hiller István kifejtette: a NER oktatási rendszerének az egészével állnak szemben, nem egyes részeivel, hanem a teljes szisztémával van baj.
 
Nem tetszik, hogy kevesebb a gimnazista, nem tetszik, hogy korlátozzák az egyetemekre, főiskolákra bejutók számát, nem tetszik a rendszerváltás óta legrosszabb állapotú szakképzés – tette hozzá.
Az Országgyűlés alelnöke elmondta, ellenzik, hogy a kormány a Budai Várba költözzön, hiszen alkalmatlanok azok az épületek arra, hogy modern kormányzás és minisztériumok költözzenek bele.