Belföld | pápai piac Quaestor
2015. április 16. 19:59

A Quaestor-károsultak és pápai piac ügyéről tartott közös sajtótájékoztatót Gőgös Zoltán és Grőber Attila.

Az MSZP alelnöke polgári peres eljárást indít hitelrontás miatt a fideszes országgyűlési képviselők ellen - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Gőgös Zoltán arról is beszélt, hogy a brókerbotrány kapcsán a szocialista párt által létrehozott honlapot kiterjesztik. Olyan földpályázaton vesztes gazdák jelentkezését várják, akik egy levélmintát tölthetnek ki a honlapon, mellyel kikérhetik a pályázataik bírálati anyagait, ugyanis nemrégiben született meg a döntés, hogy ezeket köteles kiadni a Nemzeti Földalapkezelő. Az a cél, hogy ha tömegesen történtek visszaélések, akkor megállapítható lesz, hogy csalás történt. Cserében a szocialisták jogi segítséget ígérnek a gazdáknak.

Az MSZP elnökhelyettese szólt arról a vádról, melyet Győrffy Balázs és Kovács Zoltán országgyűlési képviselők fogalmaztak meg vele szemben. - Korábban kiváló volt az együttműködés köztem és a város vezetése között, ezért sem értem, hogy mi volt az oka ennek a támadásnak. Az említett ügyet a létező összes hatóság kivizsgált, és lezárt, ráadásul olyan személyt is belekevertek, aki nem közszereplő, ezért polgári peres eljárást indítunk az ügyben Győrffy Balázs és Kovács Zoltán ellen - fogalmazott Gőgös Zoltán.

A sajtótájékoztatón szólt Grőber Attila is. A Questor üggyel kapcsolatban elmondta, az általuk felajánlott segítséggel Pápán 13-an éltek és a feljelentés mintát átvették a párt irodájában. A politikus beszélt a pápai piac ügyében is. Mint ismeretes, a városvezetés bérbe kívánja adni a piac üzemeltetését. Grőber Attila kérdéseket fogalmazott meg, mivel önkormányzati képviselőként is keveset tud az ügyről. - Mikortól és milyen hosszú időre, mekkora összegért és milyen feltételekkel történik a bérbeadás, igaz-e, hogy a bérlő nem pápai és hogy köztisztviselő ellen fizikai attrocitást hajtott végre, melyért el is itélték?

A szocialista önkormányzati képviselő a közelmúltban újra napirendre került 83-as út felújításáról, illetve a vasút villamosításáról is beszélt, konkrét válaszokat várva. - A 83-as út felújítása mikor kezdődik el? Ha öt év után csak egy kormányhatározatig sikerült eljutni, amelyben szerepel az út megépítése, akkor joggal merül fel a pápaiakban a kérdés, hogy mikor lesz ebből út? Két, vagy kétszer két sávos út lesz? Meddig kell ebben az infrastrukturális elszigeteltségben élnünk - tette fel kérdéseit a kéviselő.

A károsultakat segítő honlap már elérhető:

http://brokerugy.hu