Belföld | regionális rádiók közmédia
2012. november 24. 12:49

A regionális rádióstúdiók megszüntetésének tervét bírálja az MSZP

A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy információi szerint a regionális rádióstúdiók felszámolására készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A cikk szerint december 22-étől megszüntetik az öt regionális stúdió – Győr, Pécs, Szeged, Debrecen és Miskolc – önálló műsorgyártását, elbocsátanak legalább negyven vidéki rádióst, részben felszámolják a tudósítói hálózatot, és a megyei jogú városok helyi rádiós stúdióitól is rendelnek riportokat, interjúkat a Kossuth Rádiónak. A napilap arról is írt, hogy felvetődött: a Régió rádió helyén a Nóta rádió legyen.
    
Török Zsolt, az MSZP szóvivője - aki tájékoztatóját A pénzedet én máma mind elmulatom kezdetű dal első sorainak eléneklésével nyitotta - ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "a kormány elveszi, majd elmulatja az emberek pénzét".
    
Véleménye szerint a kormányzat arra törekszik, hogy elleplezze a vidéki szegénységet. Ennek tulajdonította, hogy a regionális rádióadókat nótarádió válthatja fel. "Az Orbán-kormány és vazallusai el akarják rejteni kudarcos politikájuk eredményét: a szegénységet, a lecsúszást, a nélkülözést, a kilátástalanságot" - jelentette ki.
    
Hozzátette: bár költségvetési terve szerint a közmédia az ideinél 900 millió forinttal több pénzből gazdálkodhat jövőre, ismét több mint kétszáz embert bocsátanak el.