A strucc és a beton

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes szánalmasnak, nevetségesnek és elszomorítónak minősítette, amit a kormány az internetadó és a korrupciós vádak esetében "előadott".

(...) ha Önök az internetadó és a kormányukat ért korrupciós vádak témájában ugyanazt a struccpolitikát folytatják, mint 5 éve szinte minden kényes ügyben, akkor bizony észre fogják venni, hogy nem a homokba dugják a fejüket, hanem a népakarat betonfalába verik azt.

Az adójavaslat visszavonásáról azt mondta: ha megint becsapják az embereket, még nagyobb tiltakozás elé nézhetnek. Szerinte a kabinet más formában kívánja bevezetni az adót, és a nemzeti konzultáció után, "majd a népakaratra hivatkozva újra nekifognak az internet korlátozásának".

Elmondta azt is, hogy az MSZP politikai nyilatkozatot nyújtott be és az alaptörvény hatodik módosítását kezdeményezi, hogy garanciát kapjanak az internetadó elvetésére. "Költséges és ellenőrizhetetlen" konzultációk helyett adják vissza az emberek jogát a népszavazáshoz! - szólított fel.