Külföld | szociális segély
2015. március 01. 12:17

A SZEGÉNYEK FEKETE VASÁRNAPJA!

A belső harcoktól meggyengült Fidesz tovább gyengíti a szociális hálót Magyarországon.

Sőt: a kormányzó párt mától felszámolja a segélyezést Magyarországon. Miért mondom ezt? 

Tavaly december 15-én döntött úgy a parlament akkor még kétharmados fideszes többsége, hogy idén március elseje a szociális ellátórendszer halálának napja lesz. Mától ugyanis megszűnik a rendszeres szociális segély, a lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési szolgáltatás, a méltányossági közgyógyellátás, a méltányossági ápolási díj és az önkormányzati segély 
a rendszeres szociális segély 38 000 embert érint
a lakásfenntartási támogatás 500 000 családot érint
az adósságkezelési szolgáltatás 10 000 háztartást érint
a méltányossági közgyógyellátás 35 000 embert érint
a méltányossági ápolási díj 10 000 embert érint
és az önkormányzati segély 350 000 embert érint

A Fidesz-kormány által elvett támogatások mától közel egymillió ember életét teszik még reménytelenebbé, miközben stadionokra és luxuskastélyokra nem sajnálják a pénzt.

Ezzel a Fidesz olyan csapdahelyzetbe kormányozza az országot, amiből nagyon nehéz lesz kiszabadulni. Ne feledjük: Orbán Viktor magyar modellje A TÁRSADALOM FELÉNEK létminimum alatti életszínvonalat eredményezett. 

Mi következik most? Mától az évek óta egyre súlyosabb forráshiánnyal küzdő önkormányzatok dönthetik el, kinek adnak segítséget. A településeken mától nincs szociális biztonság, legfeljebb nagybetűs EMBERSÉG van. Az a pénz ugyanis, amit a költségvetésből az önkormányzatok szociális kiadásokra fordíthatnak, idén több tíz milliárddal kevesebb, mint tavaly. 

Ez nem véletlenül van így. Orbán Viktor nem szociális piacgazdaságban gondolkozik, még csak nem is munkaalapú társadalmat akar. Ő egy olyan, nyomoralapú társadalomban gondolkozik, ahol a kevés kiváltságos mellett egyre több alamizsnára szoruló és ezért cserébe a Fideszre szavazó ember él. 

Orbán Viktor teljesen hiteltelenül beszél polgári Magyarországról is, mert a szociális elvonásokkal, az igazságtalan adótörvényekkel és a foglalkoztatáspolitikával is tudatosan számolja fel a középosztályt. Ma már a munka sem véd meg a szegénységtől, hiszen a közel 4,4 millió adózó ember közül 2,2 milli fő jövedelme nem éri el a létminimum (2014-ben az egyszemélyes háztartás létminimuma 87 500 Ft/fő) szintjét.
Az MSZP célja már ellenzékből jobbá tenni Magyarországot. 

Egyrészt a XIII. kerülettől Zuglón át Szegedig és Tiszaújvárosig szerencsére számos baloldali vezetésű önkormányzat van, ahol nem hagyják az út szélén a segítségre szorulókat.

Másrészt az alaptörvény módosítását kezdeményeztük azért, hogy ismét a legfelsőbb szintű jogszabály mondja ki: a magyaroknak joguk van a szociális biztonsághoz!