MTI/mszp.hu | Belföld | fideszes hazugságok szeviép
2017. március 31. 12:16

A Szeviép-pénzeket a Fidesznél kell keresni

Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz annyira le akarja járatni Botka Lászlót, Szeged szocialista polgármesterét, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy sikerült előkotornia a múltból egy színtisztán fideszes cégbotrányt, a Szeviép-ügyet.
ndoklásként elmondta: a Szeviép "egy Fidesz-cég", amely ezer szállal kötődik a kormánypárt politikusaihoz. Hozzátette: a cég a Fideszhez köthető Vegyépszer alvállalkozója volt, és 1998 és 2002 között a Fidesz-kormány 28 állami szerződést kötött vele.
    
Nyakó István közölte, a fideszes önkormányzatok közül Hódmezővásárhely is "pénzelte" a céget: csatornázásra egymilliárd, ivóvíz-hálózat korszerűsítésére 300 millió forintot kapott a településtől a vállalkozás.
    
A politikus kitért arra is, hogy a Szeviép tulajdonosának üzleti partnere volt Tímár László, Szeged korábbi fideszes alpolgármestere. A cég másik vezetője pedig a felszámolás után egy fideszes oligarcha tanácsadója lett - jegyezte meg.
    
"Ezek után szánalmas a Fidesz erőlködése, hogy ennek a cégnek az ügyeivel próbálják lejáratni Botka Lászlót" - fogalmazott.
    
A sajtófőnök szóvá tette azt is, hogy Botka László lejáratásával egy olyan embert bízott meg a Fidesz, aki már több politikai hazugságkampányt is vállalt, és bár jogi képviseletet lát el, nem tagja a kamarának.
    
Nyakó István szerint a Fidesz a gazdagok pártjaként megijedt Botka Lászlótól és programjától. A Fidesznek címezve szavait közölte, "2018 után fizetni fogtok, mindenért meg fogtok fizetni".

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09