mszp.hu | Belföld, Gazdaság | tao tao pénzek | Sport
2016. február 17. 13:09

A TAO csak egy mutyi fideszes hűbérurakkal

Ez már tényleg a legalja - reagált a sportért felelős államtitkár múlt heti bejelentésére Bárány Balázs.

Pártunk elnökségi tagja bírálta a 2017-től bevezetésre kerülő TAO 2-t, amelyből már lehetőség lesz stadionok fenntartására is költeni.

Ez azt jelenti, hogy a fideszes haverok közpénzből felépítették maguknak a stadionjaikat, de mivel azok konganak az ürességtől, ezért most közpénzből lesznek fenntartva – figyelmeztetett pártunk elnökségi tagja.

Bárány Balázs kijelentette, hogy a Fidesz hazudik és csúsztat az egész TAO-val kapcsolatban. Rámutatott, hogy bizonyára nem a Felcsútra épült stadiontól kezdtek többen sportolni Magyarországon, annál is inkább, mert például a legutóbbi labdarúgó-bajnoki fordulóban egyetlen saját nevelésű akadémistát küldött pályára a Felcsút.

A politikus cáfolta azt az érvet is, hogy a TAO lenne a legátláthatóbb támogatási formája a sportnak. Mint mondta, a több mint kétszázmilliárdos végösszeget látjuk, de a lebontást és a konkrét költségeket nem. Hozzátette, hogy ugyanakkor a Fidesz politikusai rátelepedtek a magyar sportra, talán azért, hogy saját maguknak pörgessék ki a pénzt belőle.

Megjegyezte, hogy amíg egy magyar állampolgárra átlagosan 20 ezer forint TAO-pénz jut, addig egy felcsúti lakosra 6,6 millió forint jutott. Van-e ennek oka azon kívül, hogy Orbán Viktor onnan származik, és a gázszerelő haverja ott milliárdos? – tette fel a kérdést, megemlítve a stadionépítési láz „nyerőembereit” Kubatov Gábortól Deutsch Tamáson át Seszták Miklós miniszter Kisvárdájának új stadionjáig.

Mi indokolja, hogy Kocsis Máté a kézilabda-, Szalay Ferenc a kosárlabda-, Németh Szilárd a birkózó-, Szűcs Lajos a tenisz-, Kósa Lajos a korcsolya-, Seszták Miklós pedig a sakkszövetség elnöke? – sorolta a különböző Fideszes sportági elnököket Bárány Balázs, aki szerint az az érv is hazugság, hogy a TAO nem közpénz: mivel azzal a cégek az adójukat mérséklik, így a központi költségvetésnek komoly bevételkiesést okoz.

A politikus kijelentette, hogy az MSZP addig nem támogat semmilyen sporttámogatási rendszert, amíg mindenhol fideszes hűbérurak vannak; nem számolnak el minden egyes elköltött fillérrel; és amíg – például Felcsúton – milliárdokat költenek el, míg máshol az öltözőkben hullik a vakolat a gyerekek fejére.

Amíg ez a helyzet, addig a TAO csak egy a visszataszító fideszes mutyik közül, és úgy is fogunk hozzá viszonyulni – zárta a sajtótájékoztatót Bárány Balázs.