A társadalmi igazságtalanság rendszere épül

A szóvivő kedden sajtótájékoztatón azt mondta: Lázár János fideszes frakcióvezető, Hódmezővásárhely polgármestere 1,6 millió forintot keres havonta, míg Szijjártó Péter és Budai Gyula fizetése meghaladja a kétmillió forintos bérplafont. Török Zsolt szerint ők "a társadalmi igazságtalanság rendszerének mintapéldányai".

 A szóvivő hozzátette: azt látják, hogy míg a fideszes politikusok milliókat kaszálhatnak akár több helyről is, addig az embereknek nehezebb megélhetés jut, hiszen a Fidesz politikáját a csökkenő bérek és a növekvő árak jellemzik.

 Lázár János szombaton ismertté vált szavaira a szocialista szóvivő úgy reagált: "nem mindenkinek adatik meg az a lehetőség, hogy az iskolapadból azonnal milliós fizetésű állásokba kerülhessen". Torzsa Sándor, a Societas budapesti elnöke pedig azt mondta: Lázár János véleménye, hogy "aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér", a Fidesz ars poeticája.

 Torzsa Sándor Lázár János kijelentését kommentálva még elmondta: József Attilának sem volt jelentős vagyona, földszinti bérlakásban kezdte pályafutását és mosónő édesanya nevelte, mégis sikeres költő vált belőle.

 Zárásul hozzátette: a szocialisták azért politizálnak, hogy azok is gyarapodhassanak, akiknek nincs semmijük, de szorgalmasan dolgoznak. Példaként említette a START-kártyát, amit szocialista kormányzás alatt vezettek be.