mszp.hu | Belföld | foci Orbán stadionok tao pénzek | Sport
2015. december 14. 11:56

A többség nem kér Orbán stadionjaiból

Ha Orbán Viktor kibújna a függöny mögül, és kimenne az emberek közé, ő is érezné, hogy a többség nem kíváncsi a stadionokra, és nem kíváncsi rá sem - mondta sajtótájékoztatóján Bárány Balázs.

Pártunk elnökségi tagja a Publicus Intézet által közvéleménykutatása ismeretében kijelentette, hogy a miniszterelnök kisebbségben van. A z eredmények pedig magukért beszélnek: a magyarok 80 százaléka lényegesen kevesebb pénzt költene focira, 77 százalékuk soha nem volt NB I.-es mérkőzésen, 88 százalékuk nem tervezi, hogy valaha meccsre menjen, és kétharmaduk még a tévében sem követi a magyar bajnokságot.

Ehelyett az emberek 54 százaléka az egészségügyre költené a kormány által focira szánt pénzt, 29 százalékuk a szegénység felszámolására, 21 százalékuk oktatásra, 13 százalékuk pedig munkahelyteremtésre és fizetésemelésre – sorolta a kutatási eredményeket Bárány Balázs, hozzátéve, mindenkinek elege van már abból, hogy Orbán Viktor hobbijára zsákszámra dől a pénz, nemegyszer a saját haverjain keresztül. Persze, az egészségügy és az oktatás állapotával az nem lehet tisztában, akinek a gyerekei magániskolában tanulnak és kizárólag a magánegészségügy szolgáltatásait veszi igénybe – jegyezte meg.

A politikus példaként említette, hogy csak a felcsúti labdarúgásba több mint 10 milliárd forintot tettek az elmúlt öt évben, és a TAO-n keresztül 200 milliárdnál is több ment a magyar sportba. Szerinte ez az átláthatatlanság és az ellenőrizhetetlenség miatt „elsíbolt” adóforintokat jelent.

Bárány Balázs rámutatott, hogy a stadionok az Orbán-rendszer szimbólumává váltak, mint egykor a török hódításnak az egri minaret, vagy a szovjet-barát diktatúráknak a berlini fal. Mivel kiderült, hogy az emberek 80 százaléka nem kíváncsi a szimbólum-stadionokra, Orbán Viktor az egyik legszimbolikusabb csatájában szenvedett vereséget – jelentette ki.