mszp.hu | Belföld | parlament pedagógustüntetés
2016. március 16. 13:56

A tömeg új irányt követel Magyarországnak

A tömeg új irányt követel Magyarországnak
Elég volt! Kedden hatalmas tömeg tudatosította, az emberek elkötelezettek a változás mellett. A kormánynak el kell fogadnia a tanárok 12 pontját, ami a gyermekeinkért a jövő iránti felelősségtől áthatva egy jobb Magyarország reményében íródott – jelentette ki Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője szerdai napirend előtti felszólalásában.

Tóbiás József kifejtette, az oktatási rendszer feladata a társadalmi különbségek csökkentése lenne, nem pedig a növelése, egy normális országban az oktatást esélyt ad, és nem esélyt vesz el; az embereknek elegük van ebből, a magyar társadalom valódi változást akar.

Rendbe kell tenni az oktatást, az egészségügyet, a szociális ellátórendszer biztonságát és méltó fizetést kell adni mindenkinek – tette hozzá az MSZP elnöke.

Tóbiás József Jókai-idézettel reagált a miniszterelnök ünnepi beszédére: „Mikor győzelmeit hirdeti előtted, akkor palástolja legjobban sebeit, mikor erejéről beszél, akkor félti legjobban hatalmát, mikor téged ijeszt, akkor fél tőled leginkább. Ne higgy neki. Ne higgy neki, ha ígér, ne higgy neki, ha fenyeget, ne higgy neki, ha rágalmaz, ne higgy neki, ha imádkozik”.

A politikus úgy fogalmazott: fegyelmezett, jó szándékú emberek sokasága volt jelen tegnap az utcákon; ez a tömeg nem fog a kormány oldalán harcba indulni Európa ellen, ez a tömeg nyugodtan akar élni, dolgozni, tanítani, tanulni és gyógyulni. Hozzátette: ez a tömeg kimondta, már nem kér, hanem új irányt követel Magyarországnak.

Kapcsolódó párttagok