Belföld, Gazdaság | szociális ellátórendszer
2012. október 25. 11:58

A valóság egy rémálom

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: a megyei intézmények után a kormány a települési önkormányzatok által fenntartott gyermekvédelmi, valamint a fogyatékosokat és pszichiátriai betegeket ellátó intézményeket is államosítaná, az erről szóló előterjesztés már túl van a közigazgatási egyeztetésen, és hamarosan a kormányülés elé kerül.

A szocialista politikus szerint az állami átvétel jelentős forráselvonással jár majd. Azt mondta: ez történt a megyei szociális intézmények államosításakor is, így azok egy része őszre fizetésképtelenné vált, miután nem pótolták az önkormányzatok által korábban biztosított forrásokat.

Korózs Lajos azt mondta: az államosítás csak Budapesten nyolcezer rászoruló ellátását lehetetleníti el, noha a főváros jól működtette az intézményeket, és az idén ezerötszáz új férőhelyet létesített.

Az MSZP-s politikus arra szólította fel a kormányt, fejezze be az államosítást, oldja meg az intézmények finanszírozását, és szüntesse meg az egyházi, illetve az önkormányzati intézményekben gondozottak közötti különbségtételt.

Prezentáció letöltés >>>