A változást akarók pártja leszünk

A Fidesz átverte az embereket azzal, hogy tudnak kormányozni az emberek érdekében, de csak a saját klientúrájuk kiépítése érdekében kormányoznak – mondta Molnár Gyula pártelnök az MSZP politikai évadnyitóján. A rendezvénnyel nemcsak a népszavazási kampányt, hanem a 2018-as választásig tartó munkát elindítottuk.

A gyűlöletkeltés mérgezi az országot. Emiatt érezzük rosszul magunkat. Az egyik ember fél és azzal szembesül, hogy idegengyűlölőnek nevezik. A másik ember elborzad az együttérzés hiányától, és meg van róla győződve, hogy egy rossz világba, rossz országba született. Valamiért mindenki rosszul érzi magát – mondta beszédében a pártelnök, aki kijelentette: nem vagyunk hajlandóak ebben részt venni.  A gyűlöletkeltésnek véget vet, ha nem vagyunk rá vevők. Ha nem megyünk el szavazni. Mi erre biztatjuk a szocialista szavazókat.


Elmondta azt is, hogy az MSZP sosem támogatta a betelepítési kvótát, mint a bevándorlás kezelésének módszerét, ezért van egy másik lehetőség is a gyűlöletkeltés megállítására. A népszavazás teljesen feleslegessé válhatna, ha lenne egy világos válasz arra, hogy mit is tervez a Fidesz október 3-ára. Ezért ismét felszólította a kormánypártot, hogy hozza nyilvánosságra a népszavazás nyomán benyújtani tervezett törvényjavaslatot. Ha ezt a megoldást megtalálnánk, akkor talán nem kell megtartani a népszavazást, véget lehet vetni az emberek hergelésének, a közpénz pocsékolásának.


Molnár Gyula beszédében a Fidesz országát a látszatok országának nevezte. Úgy fogalmazott, hogy átverték az embereket azzal, hogy tudnak kormányozni az emberek érdekében, de a saját klientúrájuk kiépítése érdekében kormányoznak. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem tudnak kormányozni.  Összeomlóban az egészségügy. Összeomlóban az oktatás – mondta.


Az emberek többsége nem tud megélni a fizetéséből. Ez a kormány csak elvenni tudott. Vitte a demokráciát. Benyúlt a zsebekbe, elvette az emberek pénzét. Benyúlt minden kasszába, és viszi a közpénzt. Viszi a földeket. A közvilágítást. Viszi a nyugdíj-megtakarításokat. Ha hagyjuk, vinni fogja a jövőnket is. Egyetlen dologban voltak csak eredményesek, hogy egymással szembefordítsák az embereket.


A párelnök bejelentette: egymás hibáztatása, egymásra várás helyett mi megyünk előre, nem várunk másra. Ez az a pillanat, hogy lehet velünk, mellettünk jönni, lehet beszélni programról, egy jobb országról. De nem lehet az asztal alatt rugdosódni. Nem lehet a legerősebb ellenzéki párt jelenleg igen értelmetlen címéért dulakodni. Érteni fogjuk és tudomásul vesszük, ha valaki nem jön. Világos helyzet lesz. Az utunk csak az emberek felé, csak előre, csak az országért vezethet. Mert az MSZP olyan országot szeretne, ahol a tehetség és a szorgalom sikeres lehet akkor is, ha nem valamelyik megyei nagyúr családjához tartozik valaki, ahol mindenki kap esélyt ahol nincsen minden héten háború, ahol jólét és biztonság van. Az MSZP a változást akarók pártjává fog válni.


Kitért arra, hogy mind a 106 választókerületben a legalkalmasabb jelöltet kell kiválasztani, akár előválasztással. Ha valaki a közös jelölt kiválasztásában nem vesz részt, az Orbán Viktor hatalomban maradását segíti - jelentette ki.

Hiller István, a párt választmányának júniusban megválasztott új elnöke az MSZP stratégiaalkotó központjaként határozta meg a testületet, amely ismét a párt parlamentje lesz. Szerinte egy olyan nyitott testületről van szó, amely alkalmas a kapcsolatteremtésre, a baloldali gondolkodók megszólítására. 

Rögzítette: senkinek ne legyen kétsége, az MSZP célja az Orbán-kormány leváltása. Ez többet jelent azonban annál, hogy az ő minisztereik helyett a mi minisztereink üljenek a kormányban. Nem elég csak bírálni, választási alternatívát kell kínálni - közölte, hangsúlyozva azt is: az MSZP megerősödésének útja, hogy az emberek problémáival foglalkozik. Hiller István szerint egy szabadabb, igazságosabb Magyarország, egy új, a negyedik köztársaság megteremtését akarják.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok