A vasárnapi bezárással a kormány tönkreteszi a balatoni szezont

Az MSZP továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy adjon saját hatáskörében felmentést a turistaövezeteknek a vasárnapi zárva tartás kötelezettsége alól - mondta Harangozó Gábor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A héten Lázár János közölte, hogy még a turista helyeken sem teszik lehetővé, hogy vasárnap nyitva legyenek a boltok, mondván, hogy a Balatonra az emberek pihenni járnak és nem pedig bevásárolni. A brókerkormány yuppi miniszterei jobban tennék, ha nem mondanák meg az embereknek mikor, hol és mit tegyenek - mondta az MSZP országgyűlési képviselője.

Harangozó Gábor elmondta: a széleskörű családi összefogás az nem a lopott milliók vagyonbevallási fedőneve, Magyarországon a családok jelentős része csak széleskörű családi összefogással tud lemenni a Balatonra.

Az NGM tanulmányából kiderül, hogy az intézkedés célja a hétköznapi forgalom erősítése, mert hétköznap az emberek a baráti üzletláncnál vásárolnak többet, míg a hétvégéken a nagy bevásárlóközpontokban. Ezzel az intézkedéssel az egész balatoni szezont tönkre fogják tenni, ennyit nem érhet meg még a Fidesznek sem a baráti üzletlánc további gyarapodása - mondta a párt országgyűlési képviselője.

Az MSZP úgy véli lehetőséget kell biztosítani arra, hogy mindenki maga döntse el, hogy nyitva lesz e vasárnap, avagy sem, amennyiben a nyitva tartás mellett döntenek, úgy az alkalmazottaknak fizessenek 200 százalékos bérpótlékot. Ezért a szocialista párt népszavazási kezdeményezést nyújtott be, amelyet az NVB befogadott. Ez a kezdeményezés el fogja majd söpörni ezt a buta és korrupt intézkedést - mondta a szocialista politikus, kiemelve: addig is az MSZP követeli a kormánytól, hogy adjon saját hatáskörében felmentést legalább a turistaövezeteknek a vasárnapi zárva tartás kötelezettsége alól.