Belföld, Gazdaság | kormányzati luxusóvodák
2012. augusztus 12. 11:49

A vidéki óvodások ugyanolyan értékű gyerekek legyenek!

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a kormány cáfolja, hogy luxusóvodákat hoztak volna létre, míg vidéken 25-35 fős csoportokra jut két óvónő és nem mindenhol van dajka, a budai, felújított villában lévő intézményben viszont - amelyet a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft. üzemeltet - 12 fős csoportok vannak, mindegyikben van dajka, védőnő és logopédus is.     


Aki ide szeretné járatni a gyerekét, annak 90 ezer forintba kerül ez, de kormánytisztviselők már 25 ezer forintért is beírathatják a gyereküket, emellé az állam a szokásos 16 ezer forint helyett 60 ezer forint állami támogatást is ad sajtóhírek szerint - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.   

Bangóné Borbély Ildikó szerint felháborító, hogy a minisztérium és a kft. tagadja, hogy luxusóvodát hoztak volna létre kormánytisztviselők gyerekeinek.

Bangóné Borbély Ildikó sajtótájékoztatója végén kérdést tett fel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felső vezetőinek: bármelyikük gyermeke igénybe fogja-e venni a kormányzati luxusóvoda szolgáltatásait?