MTI/mszp.hu | Belföld | Áder János Felcsút tao
2016. október 11. 13:20

Áder ne írja alá az adótörvények módosítását!

Az MSZP arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy elfogadása után ne írja alá azt a jogszabályt, amelyik alapján az adókedvezmény felhasználása is az adótitok körébe tartozik.

A párt frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz kivételes eljárásban erőszakolja át a parlamenten azt az indítványt, amelyik titkosítja a látvány-csapatsportágaknak nyújtott társasági adókedvezményeket (TAO). Varga László kijelentette, hogy a szocialisták nemmel szavaznak a javaslatra, majd az államfőhöz fordulnak.
    
Ha Áder János mégis aláírja a jogszabályt, akkor - akár az LMP-vel közösen - beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz - jelentette be.
    
Bírálatként megkérdezte: milyen rendszer az, amelyik működésének első évében több támogatást nyújtott a felcsúti futballklubnak, mint a labdarúgáson kívüli másik négy látványsportágnak és a Magyar Olimpiai Bizottságnak együttesen. A TAO-pénzeket elsősorban olyan klubok kapják, amelyeket "elfoglaltak" a fideszes politikusok és ezek a források ezután "szépen lassan elveszítik közpénzjellegüket" - mondta a képviselő.

Kapcsolódó párttagok