Belföld, Gazdaság | áfacsalás NAV adó
2013. december 02. 14:31

Áfacsalás: a Nemzetbiztonsági Bizottság vizsgálódjon

Az ez ügyben összehívott első bizottsági ülésen senki nem tagadta, hogy itt akár kormányokon átívelő problémáról is szó lehet, tehát innentől kezdve ez nemzeti ügy, nemzeti kérdés is.

Nem lehet egyszeri esetként kezelni a problémát. S mint ilyen, elsősorban a kormány felelősségét veti fel, merthogy ezt a rendszerszintű problémát a jelen körülmények között az ellenzék nem tudja megoldani.

Teljes nyilvánosság is szükséges ehhez, hogy ne rendítse meg a bizalmat az emberekben, az állami intézményekben.

A kormány hibát követ el, ha a kétnapos vizsgálati eredményre hivatkozik, hogy akkor mindent rendben talált. Az is téves megközelítés, hogy az ügyészségre tolja az ügy kivizsgálását. Ennél sokkal többről van szó, és sokkal magyobb a baj, és sokkal nagyobb a kormány felelőssége.

Téves Horváth András politikai ambícióira is hivatkozni, hiszen köztudott, hogy az adóellenőr Kőbányán volt Fidesz-vezető. És ő a maga módján mindent elkövetett,

Rogán Antaltól Révész Máriuszon át egészen Lázár Jánosig mindenkinek felhívta a figyelmét. Hathatós vizsgálat híján azonban legfeljebb a fideszes frakcióvezető intézkedett - hangsúlyozta a szocialista frakcióvezető.

Mesterházy a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezte, ahol Horváth András jogi kötelmek nélkül elmondhatja igazát.