aláírásgyűjtés
2011. február 14. 10:23

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP

Az akció megkezdését ismertetve Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: az aláírásgyűjtés májusig tart, eredményéről pedig tájékozatják a kormányt és a parlamentet. A "menetelés" a főváros felszabadulásának évfordulóján indul, majd a szocialisták "nyakukba veszik az országot", és megkezdik "az ország demokratikus felszabadítását" - jelentette ki, megjegyezve: azoktól a jogfosztásoktól akarnak szabadulni, amelyeket a Fidesz eddigi kormányzása hozott. Hozzátette: május elsején tömegdemonstrációval zárják az aláírásgyűjtést.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Budapest 66 évvel ezelőtt, a vészkorszak elmúltával a szabadság városa lett, e szabadságot azonban "a parlament falai között és a parlamenten kívül újjáéledő nyilas, újnáci mozgalmak" és a "fülkeforradalom elnyomása" is veszélyezteti. A politikus szerint a fővárosban az ötvenes éveket idéző kollektivizálás, államosítás kezdődött az egészségügyben, és az körvonalazódik az oktatásban, a közösségi közlekedésben is, noha - mondta - Budapest vagyona nem az államé, hanem a budapestieké.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi úgy vélekedett: ha a kormánypártok választási programjukba beleírták volna mindazt, amit az elmúlt kilenc hónapban tettek, nemhogy kétharmados többségük nem lenne, de "a kutya nem szavazott volna rájuk". Szavai szerint az aláírásgyűjtéssel arra akarnak lehetőséget adni, hogy a lakosság a ciklus közben is hallathassa a hangját, elmondhassa a kormánynak, hogy mi az, ami nem tetszik neki.