mszp.hu | Belföld | lopásalapú kormányzás MNB NVI
2016. március 07. 12:01

Alakuljon vizsgálóbizottság a jegybank vagyona ügyében!

Elveszített közpénz-jelleg: alakuljon vizsgálóbizottság! Postatörvény: irány az Alkotmánybíróság! Fekete kedd: nem alkudozunk a kormánypárttal. Három ügy került szóba a hétfői országgyűlési frakcióülésen, és három döntés született.

A lopásalapú kormányzás idején új meghatározása lett a lopás szónak: elveszíti közvagyon jellegét – mondta hétfőn Tóth Bertalan. Pártunk frakcióvezető-helyettese kifejtette, hogy ettől még kíváncsiak vagyunk arra, mi történt azzal a 260 milliárd forinttal, amellyel a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosításával keletkezett új fogalmat bevezették a gyakorlatba. Minden alkalmat meg fogunk ragadni, hogy kiderüljön, mire költötték ezt a rengeteg pénzt, aminek jobb helye lett volna az oktatásban és az egészségügyben – jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy a szocialista frakció vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az ügyben.

Tóth Bertalan jelezte, hogy a frakcióülésen döntés született arról is, az MSZP az Alkotmánybírósághoz akar fordulni a postatörvény miatt, ezért a frakció támogatja az LMP ezzel kapcsolatos kezdeményezését.

Kapcsolódó párttagok