Aljas dolgot tesz a Fidesz 132 ezer emberrel

Az MSZP szerint aljas cselekedet a Fidesztől, hogy 132 ezer embertől elveszi a 22 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatást.
Gúr Nándor, a párt alelnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, ez a 132 ezer ember csökkent munkaképességű, de munkaképességének csökkenése nem éri el az 50 százalékot és nem talál munkát.
    
Hozzátette: számukra tavaly speciális programot indítottak, a könnyített közfoglalkoztatásban négy megyében, 11 településen 300 ember kapott munkát havi 27 ezer forintért és naponta ingyen ebédért.
    
Ez a program bedőlt, ám az embereket ezzel párhuzamosan elkezdték "kilökni" a szociális ellátórendszerekből - mondta, hozzátéve, ez azt jelenti, hogy megszüntetik a 22 800 forintos támogatásukat.
    
Gúr Nándor közölte, a Fidesz korábban azt mondta, hogy senkit nem hagynak az út szélén, most viszont nem az árokba, hanem a szakadékba lökik az embereket.
    
Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: ezeket "az embereket kínozzák", megalázzák; "ez a Fidesz Taigetosz-programja".
 

Biztos megélhetést

2018-01-14 14:58

Kapcsolódó párttagok