Alkotmányellenes és koncepciós pereket alapoz meg a módosítás

Bárándy Gergely országgyűlési képviselő újságíróknak elmondta: a bizottság indítványa átfogóan módosítaná a büntetőeljárás és a polgári perrendtartás szabályait. Kifogásolta, hogy a módosítás annak a Központi Nyomozó Főügyészségnek adna további jogköröket, amelyet - mint fogalmazott - "gyakorló jogászok, köztük maguk az ügyészek, stílusuk és módszereik miatt ávónak neveznek".

A szocialista politikus kifejtette: a javaslat alapján a kiemelt ügyekben 72 óráról 120 órára növekedne az őrizetbe vétel lehetséges időtartama, és a vádlott az első 48 órában nem találkozhatna a védőjével, így ha ebben az időszakban hallgatják ki, ügyvédje nem lehet jelen a kihallgatáson.

Bárándy Gergely azt mondta: ez a rendelkezés a hatályos alkotmánnyal és a január elsején hatályba lépő alaptörvénnyel is ellentétes, mivel azok egyaránt kimondják, hogy a büntetőeljárás alá vont személyeket az eljárás minden szakaszában megilleti a védelemhez való jog. A szocialista politikus szerint a bizottság ülésén a fideszes igazságügyi államtitkár is annak az aggodalmának adott hangot, hogy az indítványnak ez a rendelkezése alkotmányellenes.

"Miért is nem lehet jelen a védő az első 48 órában? Mit szeretnének csinálni vajon a Központi Nyomozó Főügyészségen az ott fogvatartott gyanúsítottakkal, amit a védő nem láthat és hallhat?" - tette fel a kérdést.

Aggályosnak nevezte azt is, hogy az indítvány a vádelhalasztás lehetőségét súlyosabb bűncselekményekre is kiterjesztené, ami szavai szerint "nem éppen törvényes" vádalkukra adna lehetőséget.

Bárándy Gergely szerint elfogadhatatlan továbbá, hogy az ügyészség jogosítványait bővítő javaslatot - mint azt szavai szerint az alkotmányügyi bizottság ülésén Balsai István, a testület elnöke közölte - az "ügyészség dolgozta ki," mondván, hogy az ügyészségnek nincs törvénykezdeményezési joga. Kiemelte ugyanakkor, hogy a törvénymódosítás alapján az ügyészség határozhatná meg, hogy kiemelt ügyekben mely bíróságon emel vádat.

Összefoglalóan azt mondta: hasonló eljárási szabályok diktatúrákban, nem demokráciában szokásosak.