MTI/mszp.hu | Belföld, Külföld | kivándorás
2018. augusztus 05. 12:53

Állítson fel kivándorlási válságstábot a kormány!

Az MSZP követeli, hogy a kivándorlás megfékezéséért állítson fel válságstábot a kormány - jelentette ki az MSZP elnökségi tagja vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.
Bihal Dávid közölte: azt is szorgalmazzák, hogy a Miniszterelnökségen jöjjön létre olyan államtitkárság, amely kezeli ezt a válságot, és a jövőben hiteles otthonteremtési és családpolitikával, a minőségi oktatás megteremtésével tartsák itthon a fiatalokat.
 
Ez azért szükséges, mert már 600 ezren hagyták el az országot, és a Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint 250 ezren készülnek kivándorolni - tette hozzá.
    
Mester Barnabás, a párt EU-szakértője azt hangsúlyozta, hogy a felmérések szerint a távozók 80 százaléka anyagi okok miatt hagyja el Magyarországot, illetve a kivándorlók kétharmada 16 és 45 év közötti, vagyis a legaktívabb korban van.
    
Ez azt jelenti, hogy azt a generációt veszíti el Magyarország, amelynek a jövő építése a feladata - mondta.
    
Az MSZP EU-szakértője bírálta, hogy a magyar kormány - mint mondta - évek óta "hadjáratot folytat" az Európai Unió ellen.
    
Ismertette, hogy a jövő májusi európai parlamenti választás kampányára ráfordulva az MSZP vasárnap "Mi Európánk" elnevezéssel átfogó konzultációt indított Magyarország helyéről és szerepéről, az Európai Unió működéséről és jövőbeni irányairól. A mieuropank.hu weboldalon várják a magyar választók elképzeléseit az EU-val és Magyarország uniós szerepével kapcsolatban.
    
A konzultáció a célja, hogy ne a kormány "álkonzultációi és gyűlöletkampánya" formálják az EU-ról kialakult képet - mondta Mester Barnabás.
 

Kapcsolódó párttagok