mszp.hu | emberek energiaárak fideszes hazudozás
2016. december 13. 15:59

Alternatív valóságot épít a Fidesz

Az MSZP frakcióvezetője szerint "az urizáló fideszes elit" alternatív valóságot épít.

Tóth Bertalan keddi budapesti sajtótájékoztatóján a most zárult őszi parlamenti ülésszakot értékelve azt mondta, ahogy lelepleződik a Fidesz egyik alternatív valósága, azonnal lesz helyette másik.
    
Magyarázatként azt mondta, a miniszterelnök szeptemberben még az ősz legfontosabb eseményének a kvótareferendumot, majd az alaptörvény-módosítást tartotta, azok bukása után jött az "újabb alternatív valóság", a győzelmi jelentések: nyugdíj- és béremelés, adócsökkentés, a rezsiharc folytatása.
    
A politikus szerint ezzel szemben a valóság az, hogy ma Magyarországon minden negyedik gyermek funkcionális analfabéta.
    
Tóth Bertalan hozzátette: a magyar emberek rettegnek a betegségtől, félnek a kórháztól, az ottani fertőzésektől és attól is, hogy a mentő nem ér ki időben. A magyar egészségügy tragikus állapotban van, ez a valóság - hangoztatta.
    
Tóth Bertalan elmondta, az olcsó világpiaci árak miatt csökkenteni lehetne az energiaárakat, de ennek ellenére a fideszes elit két és fél éve ugyanannyi pénzért adja az energiát.
    
A frakcióvezető közölte, a mostani béremeléskor a Fidesz úgy döntött, hogy azt a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal (kkv) fizetteti meg, egy esetben csökken az adó, a külföldi multinacionális vállalatoknál. Az MSZP szerint a magyar kkv-kat kellene támogatni adó- és járulékcsökkentéssel - mutatott rá.
    
Rosszak az ország versenyképességi mutatói - folytatta -, amelynek egyik összetevője "az államilag szervezett korrupció" - fogalmazott.
    
Tóth Bertalan kitért arra, hogy az MSZP ősz folyamán tett, a biztos megélhetést, illetve a menekültválság megoldását célzó javaslatait leszavazta a Fidesz. A szocialisták antikorrupciós törvénycsomagot is beterjesztettek a Háznak - jelezte.
    
Kérdezték arról, miért fogtak össze a január 15-ei szentendrei időközi önkormányzati választáson a Jobbikkal. A frakcióvezető-helyettes közölte, összefogásról nem tud, a helyi pártszervezet úgy döntött, egy civil jelöltet támogat.

Kapcsolódó párttagok