Aránytalan terheket róna Magyarországra a kormány javaslata

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke sajnálatosnak nevezte, hogy a jogállamiságot és a parlamentarizmust nem tisztelve, sem a kormányfő, sem Gyurcsány Ferenc nem jelent meg a testület ülésén.
Az iraki magyar szerepvállalással kapcsolatban Molnár Zsolt azt mondta, a kapott információk nem győzték meg arról, hogy Magyarországnak a nemzetközi koalícióban ilyen szinten kellene részt vennie.
 
Hozzátette: szó sincs arról, hogy hazánknak ne lenne dolga ebben a küldetésben, hiszen az Iszlám Állam legyőzése és az ezzel kapcsolatos fellépés erkölcsi kötelessége a civilizált világhoz tartozó országoknak, azonban ennek mikéntjéről és a részvétel fokáról vita folyik.
 
Kijelentette: az MSZP frakciója nem fogja támogatni a kormány ezzel kapcsolatos javaslatát, mert azt túl ambiciózusnak vélte hazánk lehetőségeihez képest.
 
Inkább logisztikai háttértámogatással, egészségügyi kapacitásával, repülőtereivel és a kibervédelemben meglévő kapacitásaival segíthetné Magyarország a nemzetközi koalíciót – fogalmazott Molnár Zsolt.
 

Kapcsolódó párttagok