Az adórendszer mellékhatásai

Amint azt a szóvivő elmondta, egy vidéki pedagógus, aki 25 éve van pályán, a 8000 forintnyi bérkompenzáció ellenére is 4950 forintnyi nettó keresetcsökkenést könyvelhet el az igazságtalan adórendszer miatt.

A következő példájában a szóvivő egy egri szakmunkás keresetét mutatta be, aki bruttó 100 000 forintja után 76 500 forint helyett csak 74 280 forintot kap kézhez a TB- járulék „sunyiban” történő megemelése és az adójóváírás lecsökkentése miatt.

Török Zsolt hozzátette: a kormány felelőtlen gazdaságpolitikája miatt nemcsak az emberek nettó keresete csökkent, hanem nőttek az élelmiszerárak, az energiaárak és a devizahitelek törlesztőrészletei is.

Ugyanez az adórendszer a kormány több tagjának - folytatta a szóvivő - kedvezőbb jövedelmi viszonyokat tesz lehetővé. Példaként említette Orbán Viktort, akinek tavalyhoz képest feleannyi adót kell fizetnie, Semjén Zsoltot, aki kettőmillió forintot nyer az új adórendszeren és Matolcsy Györgyöt, aki hárommillió forintot nyert az előző évhez képest, akárcsak Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője.