Belföld, Gazdaság | önkormányzat 2014
2014. október 08. 13:37

Az egészségügyi dolgozók is kaphassanak mozgóurnát

Az MSZP azt kéri a Nemzeti Választási Bizottságtól, engedélyezze, hogy a közalkalmazottak is kaphassanak mozgóurnát, ha vasárnap, az önkormányzati választás napján dolgoznak.

Erről Laskovics Diána, az MSZP országos elnökségének tagja beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. 

A párt politikusa szerint széles körű választási jogsértés emberek egy csoportját megfosztani attól a jogától, hogy szavazhasson. A szabad választás joga minden választópolgárt megillet, és az államnak kötelessége gondoskodnia arról, hogy ez a joga senkinek se sérüljön - mondta.

Laskovics Diána szerint többek között ezért is találták ki a mozgóurnát, amelyez azonban jelenleg csak a járóképtelen betegek, a fogyatékossággal élők és a fogvatartottak vehetnek igénybe - tette hozzá.

"Egészségügyi dolgozóként mélységesen felháborít, hogy a jelenlegi hatalom számára a mi szolgálatunk nem ér annyit, hogy egy mozgóurnát biztosítsanak azoknak, akik vasárnap az embertársaikat szolgálják" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az ügy kivizsgálását kéri az NVB-től.

Véleménye szerint az önkormányzati választásnak az is a tétje, hogy fizetős lesz-e az egészségügy. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter korábban egy 1700 milliárd forintos megszorító csomagot jelentett be, és mivel az egészségügy az egyik legnagyobb kifizetőhely, egészen biztos, hogy a csomag érinteni fogja - érvelt.