Az emberek nem hisznek a Fidesznek

Tóbiás József sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy az MSZP tisztességes és jogos népszavazási kérdésekhez gyűjt aláírásokat.

A vasárnapi nyitvatartással kapcsolatos aláírásgyűjtésről pártunk elnök-frakcióvezetője elmondta, azt is hihetnénk, hogy a kormány kapitulációjával megszűnt az ok, a kormány tagjainak viselkedéséből azonban látszik, hogy készek visszaállítani a vasárnapi boltzárat. Az emberek nem hisznek a Fidesznek, és nekünk sincs erre okunk – jelentette ki hozzátéve, hogy a Fekete Keddel kapcsolatos kérdésekre nyolc hete nem adott választ senki.

Meg kell védeni a vasárnapi nyitvatartást, mert bár a vásárlónak joga van eldönteni, mit tesz a hét utolsó napján, a munkaadó kinyithatja az üzleteit, de az ott dolgozóknak nem jár a 100 százalékos vasárnapi pótlék – jelezte a pártelnök, aki bejelentette, hogy hétfőn az MSZP benyújtja azt a javaslatot, amely garantálja, hogy minden munkavállaló, aki szabad akaratából döntve vasárnap munkát szeretne végezni – nem csak a kereskedelemben dolgozók, hanem ápolók, rendőrök, tűzoltók és a többiek is –, arra a napra kapjon száz százalékos bérpótlékot.

A politikus visszautasította azt a vádat, hogy az aláírásgyűjtés egyben adatgyűjtés is lenne, hiszen az íveken csupán név, személyi szám és aláírás szerepel. Az embereket nem lehet eltántorítani attól, hogy a sorsukról maguk döntsenek, valódi népszavazást szeretnének – jelentette ki, és bírálta Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, amiért elkezdett pártpolitikusként viselkedni, tisztességtelennek nevezve a tovább zajló aláírásgyűjtést.

Az oktatás és az egészségügy helyzetével kapcsolatban Tóbiás József kijelentette, hogy az MSZP szolidáris a gyermekeink oktatásáért és a magyar emberek egészségéért aggódókkal. Az ezeken a területeken és a szociális területen dolgozók a fizetésemeléséről van szó – mondta hozzátéve, hogy hónapok óta ettől hangos a közélet, de a hatalom nem akarja megérteni, hogy a beígért életpályamodell nem fizetés, csak egy csalóka remény. Leszögezte, hogy valódi fizetésemelésre van szükség, közpénzforrások pedig lennének a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiban.

Magyarország önbecsülését nem a stadionok átadása, hanem gyermekeink jövője és állampolgáraink egészségének szavatolása tudja visszaadni – figyelmeztetett a pártelnök.

A sajtótájékoztató másik résztvevője, Nyakó István kijelentette: három bizonyíték van arra, hogy Péterfalvi Attila nem a törvényeket, hanem a Fidesz érdekeit szolgálja. Mint mondta, a NAIH elnöke elárulta magát, amikor figyelmen kívül hagyta, hogy a vasárnapi boltzárról szóló törvény még hatályos: így az ellene folytatott aláírásgyűjtés törvényes és jogos. A másik bizonyíték, hogy a NAIH nem folytatott vizsgálatot, amiért a Fidesz kérdéseit egy nap alatt szignózzák, az MSZP beadványait pedig három hét alatt sem képesek kiadni. A politikus harmadik bizonyítékként azt hozta fel, hogy Péterfalvi pártpolitikai nyilatkozatot tett.

Nyakó István felszólította Péterfalvi Attilát, hogy elveit követve mondjon le hivataláról és álljon politikusnak a Fidesz soraiba.

A szocialista politikus azt is elmondta, hogy jövő kedden ellátogat a rendőrségre a Fekete Kedden történtek ügyében zajló nyomozást miatt, és ott feljelentés-kiegészítés mellett megkérdezi, hogy meghallgatták-e már Erdősi Lászlónét, akinek férje csütörtökön a Képviselői Irodaházban járt a Fidesz vendégeként.

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok