Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból!

„Nekik gyarapodás, neked megszorítás” feliratú molinóval tartott sajtótájékoztatót Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő és Fári Évi Dunakeszi polgármesterjelöltje Szijjártó Péter villájánál.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a villát 167 millió forintért vette, holott ennyi pénzt legálisan nem kereshetett – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó. A MSZP-s politikus szerint Szijjártó Péter kijelentésével, miszerint nincs mit szégyellnie, hiszen szülei tisztességgel végigdolgozták életüket, és így tudták segíteni a villa megvásárlását, több millió embert sértett meg, akik szintén tisztességgel végigdolgozták az életüket, ám nem sikerült a gyermeküknek 167 millió forintért villát venni.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta: „nem egyedüli luxusfideszes Szijjártó Péter”, hiszen ismertté vált Rogán Antalról, hogy nem hat, hanem hét alkalmazottja van a saját lakásában.

Fári Éva felszólította Tuzson Bencét, a térség országgyűlési képviselőjét, hogy nyilatkozzon, korrektnek és tisztességesnek tartja-e, hogy egy 36 éves, eddig csak politikával foglalkozó ember ilyen luxust halmozhatott fel magának.

Az MSZP helyi polgármesterjelöltje arra kérte Diósi Csabát, a jelenlegi polgármestert, nyilatkozzon, helyesnek tartja-e, hogy Szijjártó Péter jelenlegi lakásához az önkormányzat viacolor burkolattal látta el az utat.