Az embereknek kézzelfogható fizetésemelésre van szükségük

A nemzetgazdasági miniszter által frissen közölt számok semmit nem érnek, az embereknek kézzelfogható fizetésemelésre van szükségük.
Gúr Nándor, az MSZP alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Varga Mihály a második negyedévi növekedési adatokat elemezve tarthatónak ítélte a tervezett 2,5 százalékos növekedési ütemet.
 
A politikus azt mondta: ezekből a számokból nem lehet jóllakni vagy az iskolakezdéshez szükséges tanszereket megvásárolni. Az emberek a valóságban azt tapasztalják, hogy az árcédulákon magasabb összegek szerepelnek, a fizetésük pedig kevesebbet ér - tette hozzá.
 
Megjegyezte: ha igaz lenne a növekedés, akkor az elmúlt hat évben nem 600 ezer ember hagyta volna el az országot, hanem több 100 ezer más európai akart volna idejönni dolgozni.
 
Gúr Nándor ismét egy mértékadó, kézzelfogható fizetésemelés mellett foglalt állást. Ennek forrásaként jelölte meg a 2 százalékos GDP-növekedés 6-700 milliárd forintos többletét, valamint azt mondta, ugyanennyit lehetne előteremteni a fekete, illetve szürkegazdaság arányának 2 százalékos csökkentésével. Az adó- ás vámhátralékok felének behajtása ezer milliárd forintot tenne ki és a pénzpazarlást is vissza lehetne fogni - sorolta az MSZP alelnöke.

Kapcsolódó párttagok