Belföld | gyermekétkeztetés
2015. július 30. 11:56

Az év minden napjára jusson ingyenes gyermekétkeztetés!

Az MSZP felszólította a kormányt, hogy az év minden napján biztosítson legalább egyszeri meleg étkezést az összesen 520 ezer rászoruló gyermeknek.

A párt követelését Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő fogalmazta meg csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Közölte, az MSZP kész ősszel ismét benyújtani azt a törvénymódosító javaslatát, amely "közel egy stadion árából" biztosítaná a rászoruló gyermekek folyamatos étkeztetését.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a kormány hiába próbálja sikerként beállítani, hogy idén már 3 milliárd forintot költ nyári gyermekétkeztetésre, ez az összeg valójában reálértékén a 2010-es összeggel egyezik meg, azóta azonban rohamosan nőtt a szegénységben élő gyermekek száma.

Emellett komoly problémát jelent az is, hogy a minél több közmunkást foglalkoztatni kívánó önkormányzatok elesnek a halmozottan hátrányos helyzetű településeknek járó gyermekétkeztetési támogatásoktól - hangsúlyozta a szocialista képviselő, aki erről azt mondta, a Fidesz-KDNP az "egyik kezével látszólag megsimogatja, a másik kezével azonban arcul csapja a rászoruló önkormányzatokat".